Food en nonfood.
Nog wat kleiner dan “in het seizoen”, maar dat is niet erg.
Voor ons voldoende.
Een paar minuten verder en je bent op het centrale plein bij de kerk met de markante toren.
Men zegt (on dit) dat de kerktoren een baken was voor de schepen, in de tijd dat er nog geen satellietnavigatie bestond.
Omdat de toren nogal hoog is, hebben we er nog geen behoorlijke foto van kunnen maken.
Wel uit de verte, maar op een schilderij uit 1925 dat bij de plaatselijke VVV hangt komt hij beter tot zijn recht.
Bovendien zie je meteen hoe hier uit zeewater zout wordt gewonnen.
Zout dat onlangs bij elkaar is geschraapt, wordt in alle soorten en maten op de markt te koop aangeboden.
Mooi verpakt, dan lijkt het bijzonder.
En dat is het misschien ook wel.
Voor ons is het zout.
NaCl.
Op twee foto’s is mooi het verschil te zien tussen hoog- en laagwater van het gebied tussen zee en Ars.
Morgenochtend moeten we hier weg, en gaan dan waarschijnlijk naar La Rochelle.
We zullen zien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten